Een roos gebruiken in tuinen over de hele wereld

Rozen kunnen prachtig zijn in uw tuin. Hoewel ze een geschiedenis hebben van kieskeurige planten in de beste tijden, zijn er de afgelopen decennia hybride planten ontwikkeld, waardoor de meeste tuinders een plant kunnen vinden die perfect bij hun behoeften past. Of je nu iets moois wilt voor je terraspotten, of een plant om te gebruiken om te werken met functies die je erin hebt gestopt; in tuincentra en online winkels vind je rozen die perfect bij jouw smaak passen.

In tuinpotten

Je hebt dus geen tuin; maar je hebt wel een mooie patio. Met miniatuurversies kunt u ze in tuinpotten planten. Miniatuurversies worden niet zo groot als normale struiken, waardoor u een mooie struik kunt houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zwaar onderhoud. Laat ze online tuincentrum buiten in de pot ontwikkelen en rijpen. Als ze eenmaal uitgebloeid zijn, zet je ze in tuinpotten naar binnen. Hun geurige  geur en mooie kleur helpen je huis op te fleuren. Hoewel miniatuurrozen binnenshuis kunnen overleven, moeten ze na 4 weken binnenshuis worden teruggezet op het terras en de buitenomgeving. Als ze binnenshuis zijn, moeten ze elke dag worden besproeid en in een lichte, luchtige kamer worden bewaard. ‘Top Marks’ is een van de vele populaire miniatuurtypes.

In tuinkader

Heb je ooit iemands tuin bezocht en gezien hoe ze planten verstrengelden met een boog, latwerk of een ander tuinelement? De look kan gemakkelijk worden bereikt met een beetje knowhow en de juiste plant. Wandelrozen en klimrozen kunnen worden getraind om uw tuinkenmerken te volgen en ermee te werken. Of je nu een kenmerk wilt verbeteren of een slechte plek wilt verdoezelen, ze kunnen worden gebruikt om een vleugje schoonheid en klasse in je tuin te brengen. Wandelende types kruipen het liefst rond bomen, of ze hebben de neiging om de grond te bedekken. Klimplanten genereren een betere hoogte dan de klimplanten en ze bloeien vaker dan de klimplanten. De ‘Graham Thomas’ is een vrij populaire keuze.

Bij tuincentra

De meest voorkomende rozensoort die in tuincentra te vinden is, is de hybride thee. Deze hybriden zijn ontwikkeld om tuinders een veel sterkere plant te geven om mee te werken. Hybriden zijn beter bestand tegen ziekten, zonder afbreuk te doen aan de geur van de bloem. ‘Julia’s Rose’ is een favoriet van tuinders, hoewel er een breed scala aan hybride theesoorten is waaruit u kunt kiezen. Zorg voor aankoop voor professioneel advies over de verzorging van de plant het hele jaar door. Het internet heeft een enorme hoeveelheid informatie over elke verschillende roos, en door online te winkelen kunt u kiezen uit een veel grotere selectie. Zorg er wel voor dat online leveranciers garanties bieden; je zou zeker niet moeten betalen voor een halfdode plant die bij je thuis wordt afgeleverd!

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.