Landschappelijke autoritten vanuit Estepona: het omliggende platteland verkennen

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het buurtleven.

De vieringen van Estepona visit https://www.esteponaspanje.nl/category/estepona/ , zoals de processies van Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de San Isidro, tonen de sociale en spirituele gebruiken van de gemeenschap. De Semana Santa-processies omvatten mooie driften, conventionele liederen en spirituele gretigheid, en trekken zowel bezoekers als bewoners aan. De Feria de San Isidro, een lentefeest, brengt dynamische evenementen op de wegen met ceremonies, liederen en flamencodans.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende kruidentuinen, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en groeiende landbouwwerven, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving van uitzonderlijke elegantie aan zee. Of u nu de smalle wegen verkent, geniet van regionale specialiteiten, of gewoonweg geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona is een opwindend resort voor wie op zoek is naar de echte schoonheid van Zuid-Spanje. Estepona, gewoonlijk de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, “is niet alleen een toevluchtsoord voor achtergrond- en natuurliefhebbers, maar ook de hemel voor golfliefhebbers.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken daadwerkelijk veranderd in doeken voor grootschalige kunstwerken, met scènes die variëren van waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de staat van dienst van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een selectie watersportactiviteiten.

De toewijding van Estepona aan sociale gelegenheden wordt weerspiegeld in het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig evenement met flamencoliederen, conventionele dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vreugdevolle omgeving. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en mooie outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De toewijding van Estepona aan het behoud van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt adembenemende uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de ontwikkeling van de gemeenschap van vroeger tot nu in kaart brengen.

De gastronomische scene in Estepona is een feest van Andalusische smaken en verse mediterrane componenten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) die gegrilde sardientjes en paella serveren met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de typische markt van Estepona, is een kookcentrum waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

Voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een toevluchtsoord van biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een enorm scala aan plantenvariëteiten, waaronder een speciale locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen zich vermaken met themagebieden, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde vegetatie bewonderen die in deze tuinplaats bloeit.

De kust van Estepona pronkt met een aantal van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke sfeer en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt een levendige opzet waar strandgangers kunnen genieten van het zonlicht, de zee en een selectie aan watersportactiviteiten.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn unieke klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze door de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap dwalen, onthullen bezoekers verborgen schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar burgers samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De toewijding van de gemeenschap aan het behoud van de volledig natuurlijke charme komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan vegetatie in het gebied en fungeert als een rustig toevluchtsoord. De Selwo Aventura, een groot wildpark, is een extra hoogtepunt en biedt een duidelijke mogelijkheid om unieke huisdieren in een semi-wilde sfeer te ervaren.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.