Ongebruikelijke en eigenzinnige leuke plaatsen om te bezoeken

Heeft u ooit de diepe, donkere zeeën willen ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u comfortabel volledig droog blijft.

Denk eens aan een bezoek aan het Roswell Fun Places UFO Museum in New Mexico als je een liefhebber bent van alle paranormale en ongewone punten. Deze galerij is gewijd aan de bekende Roswell-gebeurtenis van 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om te ontdekken.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van digitale fotografen, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitzonderlijk gebied om tot rust te komen in de aparte omgeving.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een aanzienlijke verzameling klinische vreemdheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk, vanuit een bijzondere kijk op de achtergrond van medicatie.

Je bent hier aan het juiste adres als je genoeg hebt van exact dezelfde oude reizigerslocaties en op zoek bent naar een excentrieke en bijzondere ervaring. We hebben de wereld afgezocht om u een checklist te bieden van een van de meest ongewone en plezierige locaties om te bezoeken. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een schat aan vooruitstrevende kunsttentoonstellingen en psychedelische tentoonstellingen. De grensverleggende deal met het scherm zal je begrip zeker op de proef stellen en je creatieve verbeelding stimuleren.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze onderscheidende galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen tovenaar en middelmatigheid kunt overdenken.

Als je een volgeling bent van het mystieke en eigenaardige, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis staat bekend om zijn labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Heb je ooit gefantaseerd om naar een stad te gaan die volledig bezet is door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bestaan uit honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend verbluffende maar spookachtige locatie die een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, ontwikkeld door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot ongebruikelijke sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, ontwikkeld om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Het Eiland van de Poppen in Mexico zou uw geschikte locatie kunnen zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonavontuur kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente aantrekkingskracht van dit gebied is de wens van een professionele fotograaf, en eroverheen zweven in een levendige ballon is een opmerkelijke ervaring.

Als je zin hebt in ongewone en gekke accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te blijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotoplek voor je Instagram-feed.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.