Tuinverlichting kiezen voor je huis

Als je op zoek bent naar een manier om de buitenkant van je huis op te fleuren, dan is tuinverlichting ongetwijfeld een goede keuze. Het is redelijk goedkoop, redelijk eenvoudig te installeren en kan wonderen verrichten als het goed wordt gedaan. Zeker als je kijkt naar alle verschillende stijlen, kleuren en lichtintensiteiten die beschikbaar zijn op Solarledverlichting.nl.

Dan rijst voor velen van ons de vraag. Welke tuinverlichting kopen? Hoewel het moeilijk is om alle verschillende beschikbare soorten landschapsverlichting en hun voor- en nadelen te behandelen, kunnen ze gemakkelijk in twee hoofdcategorieën vallen: laagspanningstuinverlichting en zonnetuinverlichting.

Omdat verlichting op zonne-energie niets kost om te gebruiken, zou het de eerste keuze moeten zijn voor milieubewuste huiseigenaren. De afgelopen jaren hebben fabrikanten enorm veel lampen op zonne-energie uitgebracht in verschillende stijlen, dus het vinden van de juiste set voor uw toepassing is helemaal niet moeilijk. Ze zijn robuust, zeer onderhoudsarm (of geen) en hebben als bijkomend voordeel dat ze worden aangedreven door de zon.

Het is echter niet zonder nadelen. Een van de grootste nadelen is de afhankelijkheid van direct zonlicht om de ingebouwde batterij op te laden. Dit betekent dat het niet goed werkt in gebieden met weinig zonlicht. Het andere grote nadeel is dat ze meestal niet zo helder zijn als hun tegenhangers met een lager voltage. Het is ook geweldig bij het gebruik van lampen voor accenten of voor veel toepassingen voor padverlichting. Waar je tegenaan loopt is wanneer je veel licht nodig hebt.

Aan de andere kant kunnen landschapsverlichting met laag voltage erg helder zijn. Dit is ideaal voor situaties waarin u mogelijk meer licht nodig heeft dan zonnelampen kunnen produceren. Wees voorzichtig, ook als u laagspanning gebruikt, want laagspanning is nog steeds elektriciteit. Dit betekent dat als u ze gebruikt, ze worden weerspiegeld op uw energierekening. Ze vereisen ook elektrische bedrading, waardoor de installatie veel moeilijker en potentieel gevaarlijk wordt.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.